Best Practice 3DEXPERIENCE, kapu a hatékonyabb kommunikációhoz!

3DEXPERIENCE, kapu a hatékonyabb kommunikációhoz!

CAD-Terv | 2016.09.30 06:21

3DEXPERIENCE, kapu a hatékonyabb kommunikációhoz!

Mi az oka annak, hogy egy autóipari beszállító műszaki problémákkal küszködik, miközben tapasztalt és képzett embereket alkalmaz és megvannak a szükséges tervező és szimulációs programjai? A válasz sok esetben a megfelelő kommunikáció hiánya az egyes szereplők között. Ezt pedig az generálja, hogy nem adottak a megfelelő eszközök a feladathoz. A cikken keresztül megismerheti a CAD-Terv Kft. által forgalmazott 3DEXPERIENCE terméket, melynek köszönhetően javul az információcsere minősége.

Hirdetés

Mi is az a 3DEXPERIENCE?
A Dassault Systemes legújabb terméke, mely egy platform megoldás. Összefogja egy felületen a CATIA, DELMIA, ENOVIA és a SIMULIA technológiákat. Ezzel a négy területtel lefedhető a teljes PLM folyamat, viszont a felhasználó minden esetben csak az adott munkafolyamat elvégzéséhez szükséges alkalmazásokat hívja meg a nagy egészből. A 3DEXPERIENCE összekapcsolódik CATIA V5-tel vagy bármilyen más CAD programmal és az adatokat eredeti formátumban kezeli. Így olyan vállalkozások részére is hatékony megoldást jelent, amelyeknél több CAD-rendszert használnak. Nem kell váltani a megszokott munkakörnyezetből, minden mérnök azt a megoldást használja tovább, amelyet megszokott.

Melyik adatot nyissam meg?
Dühítő, amikor egy projekttag olyan feladatok elvégzését kéri, ami már teljesítve van. Ennek egyik oka lehet, hogy nem a megfelelő verziójú CAD adatot nézi. Ez elkerülhető azzal, hogy a 3DEXPERIENCE garantálja az adatok verzió és életciklus követését. A tervezők mindig a legfrissebb állapotot érik el és folyamatos információval rendelkeznek arról, ha más éppen módosításokat végezne az adatállományon. Egy vezető pedig le tudja kérni a konstrukció legutolsó vagy a felszabadított állapotát, mely tartalmazza az összes elvégzett módosítást. Ehhez a vezetőnek nem kell rendelkeznie CAD programmal és CAD-ismerettel illetve az ahhoz szükséges munkaállomással. Az adatok kényelmesen megtekinthetők egy web böngészőn keresztül.

Én szóltam, hogy…
A másik gyakori probléma, hogy a visszajelzések nem pontosak, vagy nem érnek el a célszemélyhez. Mindenki gyártja a prezentációkat, ahol a képekből sokszor nem derül ki, hogy mi a valódi probléma, vagy melyik alkatrészen mit kellene módosítani. Ezt oldja fel a CAD programból és böngészőből is elérhető ellenőrző alkalmazás. A megfelelő verziójú 3D-s modelleken lehet méréseket végezni, rajzolni és megjegyzéseket elhelyezni. Ezáltal a 3D lesz a közös nyelv és sokkal hatékonyabban, sokkal több információ adódik át egy hagyományos prezentációhoz képest.

Küld át az adatot e-mailben!
A szellemi tulajdon megőrzése végett kiemelten fontos, hogy ki milyen adatokhoz férhet hozzá. Egy felhasználó jogosultságait meg lehet határozni általánosan a teljes adatbázisra, projekt és mappa szinten. Ennek egyik előnye, hogy a társrészlegek, mint például a minőségügyi osztály, marketing vagy a beszerzés csak a felszabadított modellek és rajzok között tudnak keresni és a tervezők által még jóvá nem hagyott adatokat nem tudják elérni, így nem tudnak rossz adattal dolgozni. Emellett a platformon lévő tartalmakat, kontrolált formában meg lehet osztani külsős személyekkel, így az alvállalkozók is bevonásra kerülhetnek a folyamtokba.

Egy projekt irányítása
Ha nincs a projekt vagy feladat menedzsmentre célszoftver, akkor gyakran előfordulhat, hogy nagyon hosszú levelekből vagy átláthatatlan táblázatokból kell kikeresni, hogy mit kell csinálni. Hogy lehet megoldani a projekt vezetését, hogy ez ne okozzon felesleges adminisztrációt? A szükséges eszköz komplexitása függ a szervezet nagyságától.

A 3DEXPERIENCE platformon elérhető feladatkezelő alkalmazást, kis csoportok számára fejlesztették. Pár lépésben létre lehet hozni a feladatot leírással, adatokat lehet csatolni, például a modellt, melyen dolgozni kell, és mind ezt ki lehet osztani. Az érintett erről kap egy értesítő levelet és látja, hogy mi a teendője. Az áttekintést egy dinamikus felület garantálja, ahol a feladatokat a fogd és húzd elven különböző státuszokra lehet állítani.

A projekt menedzsment alkalmazás ezeket a képességeket bővíti ki például azzal, hogy komplett feladat struktúrákat, végrehajtási és jóváhagyási folyamatokat lehet rögzíteni. Ezzel már egy teljes cég működése egyszerűbben megszervezhető. A 3DEXPERIENCE összekapcsolja az együtt dolgozó embereket és egy megbízható kommunikációs csatornát biztosít mindenki számára.

Tartson velünk 2016. október 12-én a II. CAD-Terv Szakmai Konferencián Budapesten, a Park Inn By Radisson Hotelben, ahol szakmai előadások keretében személyesen is választ kaphat kérdéseire. A rendezvény díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon a www.cadtervkonferencia.hu weboldalon.

CAD-Terv Kft.
www.cadterv.hu
[email protected]
+36 1 461 9000

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink