Best Practice 3D-s nyomtatóval készült autó Creo tervek alapján (x)

3D-s nyomtatóval készült autó Creo tervek alapján (x)

autopro.hu | 2015.09.09 10:27

3D-s nyomtatóval készült autó Creo tervek alapján (x)

A Phoenix-ben működő Local Motors nevű cég elkészítette Strati nevű, teljesen működöképes nyomtatott autójának prototípusát. 2014 szeptemberében az első tesztvezetések is megtörténtek.

Hirdetés

Most újabb nagy állomásához ért a projekt. A Kevin Lo által megtervezett autó sorozatgyártásba és a következő évben piacra kerül.

- A Local Motors-nál eltökéltek vagyunk a gyártás forradalmasításában. Az autógyártók több mint 100 éve hasonló módon készítik az autókat. Nekünk most egy olyan technológiánk van, amivel gyorsabbá tesszük a gyártási folyamatot az online és az offline világ direkt gyártáson keresztül való összekötésével. Ez a folyamat jobb és biztonságosabb termékeket eredményez - mondta az alapító és ügyvezető John B. Rogers, Jr.

Lo a Creóval feküdt és kelt, az éjszakáit és hétvégéit is a tervezésre áldozta, mivel összesen 3 hetet kapott az autó „lelkének” megalkotására. - Az alapötlet az volt, hogy egy olyan karbonszálas központi egységet építsünk, ami magában foglalja az akkumulátorokat, a motort, az alvázat, a kerekeket és a végén olyan karosszériát helyezhetünk rá, amilyent csak akarunk. Ezzel a dizájn megoldással bármelyik alkatrész könnyedén eltávolítható és helyettesíthető egy másik, 3D nyomtatott elemmel - fogalmazott.

A Creo segítségével a 3D nyomtatás specialitásai is figyelembe vehetők és a termék variációk sokasága készíthető el egyszerűen.

(x)

Kiemelt Partnereink